Det viktigaste när man väljer lampskärmar är att de skall vara väl anpassade till omgivningen. En alltför färgstark lampskärm kan förta intrycket av rummet och förstöra dess helhet. Den skall skänka ett rofullt ljus och ge en behaglig stämning i det rum som den skall vara placerad i. 

Det finns många olika typer av lampskärmar.

Du kan köpa en rund lampskärm, oval eller någon annan form och dessa kan vara tillverkade i en mängd olika material och färger. Lampskärmar finns för små lampfötter, golv- och taklampor. De skall fylla sin funktion att ge ljus åt rummet och förhindra att glödlampan ger ett bländande sken. Det finns både runda och ovala lampskärmar som sprider ljuset bättre än andra. Om det rör sig om en arbetsbelysning vid ett skrivbord bör lampskärmen ge en väl anpassad punktbelysning så att arbetshörnan blir väl upplyst.

Att köpa lampskärmar genom nätet!

Det finns gott om företag som erbjuder lampskärmar i många olika modeller genom nätet. Många av dem erbjuder då gratis hemleverans samt ”nöjd kund”-garanti. Det blir dessutom mycket billigare att beställa lampskärmar genom nätet och sidorna har detaljerade bilder på de olika lampskärmarnas färger och stilar.

En lampskärm oavsett om den är rund eller har någon annan form bör vara tidlös då den skall följa med hemmen genom många år framöver. Det finns ett stort utbud på nätet att välja emellan och man kan även köpa märkeslampskärmar. Dessa kostar i regel lite mer än de traditionella, men kan vara värda sitt pris då de är ett stort inslag i inomhusmiljön.

På nätet finns det samlingssidor där man kan söka igenom ett stort antal butiker som erbjuder runda eller någon annan form av lampskärmar med ett större sortiment. Man behöver då endast vända sig till ett enda företag för att få många olika förslag på lampskärmar.